Handla allt till hunden billigt online

Har du precis skaffat en valp? Då finns massor av bra saker att tänka på för att uppfostra hunden rätt, för att inte tala om allt du kommer behöva köpa till hunden – men som tur är finns massor av billiga hundsaker att handla online.

En hundvalp kräver både tid och energi, men även en hel del prylar och om du har tänka att köpa allt som rekommenderas att man inhandlar till hunden så kommer du snart inse att det kostar en hel del. Som tur är finns massor av saker att köpa till hunden online, vilket gör att du kan komma undan billigt – om du shoppar på rätt ställe vill säga. Ett tips är att exempelvis spana in Fyndiq som är en samlingssajt för olika e-handlare att sälja sina prylar på, och där finns såklart allt mellan himmel och jord men också massor av roliga saker till hunden och med hundtema såsom leksaker, vattenskålar, leksaker och till och med mobilskal men hundar på. Smart kan därför vara att inleda din shoppingtur där, i alla fall när du ska handla roligare prylar såsom koppel och filtar till vovven. Och är du verkligen sugen på att skämma bort din valp riktigt ordentligt finns till och med speciella hundmöbler att köpa, bland annat IKEA har lanserat en sådan kollektion vilket Expressen har skrivit om. Bra att tänka på rörande just detta är att hunden faktiskt behöver en egen liten hörna att få vara ifred i och känner sig säker, så att ha speciella hundmöbler kanske inte är så dum idé trots allt.

”Valpsäkra hemmet. Se till att ta bort giftiga växter, kemikalier, minimera olämpliga tuggföremål. Tänk ur valpens perspektiv och vad du tror den kan hitta på som är farligt.” läs fler tips här.

Fler tips på säkrare hem för hunden

Citatet ovan kommer från en artikel i Allas där man delar med sig av tips och saker man ska tänka på när man skaffar valp, till exempel att man redan innan köpet ska fundera på om man har tid och ekonomi för att ha en hund. Likaså delar man med sig av just tips om att valpsäkra genom att ta bort allt i hemmet som kan vara giftigt och därmed farligt för hunden. Men vad innebär det mer konkret? SvenskkJakt.se har sammanfattat hela 18 stycken vanliga livsmedel som kan vara förödande för hunden att få i sig, här följer ett urval av dessa:

  • Kakao – ger hunden hjärtklappning, muskelskakningar och diarré samt gör att hunden behöver kissa mycket och därmed även dricker mer vatten än vanligt vilket kan vara en signal på att den fått i sig kakao, till exempel genom att stjäla en chokladbit från barnens lördagsgodis.
  • Xylitol – sötningsmedlet xylitol finns i sockerfritt godis, tuggummit och i tandkräm ger henden kräkningar, skakningar, lågt blodsocker, kramper, medvetslöshet och gör hunden slö samt kan i värsta fall leda till att hunden dör.
  • Nötter – speciellt Macadamianötter kan leda till saltförgiftning och ger hunden minskad aptit, kräkningar, nedsatt leverfunktion, diarré och magproblem samt gör att hunden blir vinglig, slö och kan drabbas av förlamning eller dö.
  • Alger i vattnet – om hunden badar i algblomningen kan den komma i kontakt med cyanobakterier vilka är giftiga och halten algtoxin i vattnet är avgörande för om hunden drabbas av förgiftning eller inte. Symptomen som en algförgiftad hund uppvisar är fradga, kräkningar, klåda och irritation i pälsen, diarré, kramp och kan bli förlamad. Dessutom kan denna förgiftning leda till både leverskador, njurskador och nervskador samt ha negativ inverkan på lungorna och orsaka inre blödningar.
  • Vanliga värktabletter – en hund som mår dåligt kan ordineras värktabletter, men du ska aldrig ge din hund värktabletter som är för människor utan de som hunden får ska ordineras av veterinär för annars kan dessa förgifta hunden som precis som vi människor kan hunden förgiftas när den blir överdoserad med paracetamol och på så vis få både leverskador och försämrad syretransportering i blodet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *