Hästtransport – har du vad som krävs?

 

Du som har häst vet vilket ståhej det kan vara ibland, inte minst när du ska transportera hästen. En häst är inte som en hund som kan sitta i bagageluckan eller i baksätet på en filt. Nej, en häst ska åka i en speciell hästtransportvagn som dras av bilen med en säker dragkrok. Vad mer måste du tänka på när du transporterar din häst?

Utan dragkrok, ingen transport av häst- Så enkelt är det. En dragkrok på bilen när du färdas med en häst ska vara stark och tålig. Därför bör du köpa den hos https://dragkrok365.se/ så att du vet vad du får. I övrigt måste du utrusta bilen med en varningstriangel och ha en släpvagn som inte överstiger vikten beroende på vilken häst du har däri.

 

par tittar på hästarFölj Jordbruksverkets regler

 

Vid hästtransporter och andra djurtransporter i övrigt måste du alltid följa Jordbruksverkets regler och riktlinjer i hur du får och ska transportera dem så att de inte lider eller kommer till skada.

 

Du ska kunna se till djuren minst varannan timme under transporten

 

För en hästtransport måste du ha rätt släpvagn, en bra dragkrok och varningstriangel så att övriga bilister vet varför du kör långsammare än vanligt. När du drar en häst bakpå bilen får du inte köra fort alls, det är farligt och stressande för hästen. Hästen måste ha tillräckligt med utrymme i sin vagn och mat och vatten för att må bra. Du bör även stanna till regelbundet för att kolla så att hästen mår bra och har allt som behövs i sin åkande spilta.