Vad måste du ta med på vandringen?

Att befinna sig i naturen då och då är helande för både kropp och själ. Inte så konstigt då att det blivit en trend. För den som bor i Sverige finns det många fina vandringsområden att välja bland. Men vad behöver du ta med dig när du ska ut på vandring?

mobil vandringSkandinavien är begåvat med många fina naturområden som lämpar sig fantastiskt väl för naturvandringar. Det gör att det finns gott om valmöjligheter i vårt relativa närområde. Vill du vandra länge utan att komma i kontakt med civilisationen? Åk norrut. Vill du blanda naturupplevelser men ändå möta andra människor? Håll dig längre söderut. Att vandra i naturen är inte längre någonting främst äldre människor ägnar sig åt.

Glöm inte mobilen

Mobiltelefonen är ett självklart tillbehör att ta med sig på en vandring i naturen – oavsett om vandringen sker där det finns täckning eller ej. En mobil är ju som bekant så mycket mer än kommunikation. De är påfallande ofta det mest prisvärda alternativet till en dyr systemkamera. Ur det perspektivet är det förstås först och främst viktigt att mobiltelefonen är hel. Du kan till exempel göra ett Sök på “laga iphone göteborg” för att laga mobilen hos Phonehero som reparerar mobiler snabbt och prisvärt.

Men det kanske mest centrala för en naturvandring är tveklöst en bra ryggsäck. När det gäller att införskaffa en ryggsäck kan det vara värt att lägga en extra slant. Det är inte bara det att den måste rymma det allra nödvändigaste, vilket beroende på hur lång tripp ni tar kan vara en hel del, den måste också sitta bra. Även om du inte har mycket med dig tar det på krafterna att vandra en hel dag, med en dåligt sittande ryggsäck påverkas din rygg ordentligt.

Andra saker du måste ta med dig

Andra saker du bara måste ta med dig på vandringen är:

  • Ett första hjälpen-kit
  • Batterier och laddare till mobiltelefonen
  • Kläder och reservombyten (underkläder, strumpor m.m.)
  • Stormkök
  • Om ni ska övernatta behöver ni ett tält, särskilt under kyliga årstider
  • Kompass – särskilt om ni rör er i områden utan täckning på mobilen